Storage Logistic Hungary

Használt polcrendszerek, egyedi polcrendszerek

Minőségi tároló rendszerek, polcrendszerek, raklapos állvány rendszerek, valamint különleges szállító dobozok.


A salgó polcok a legnépszerűbb fémből készült csavaros polcrendszerek - nem véletlenül, hiszen ezekkel bármekkora raktárhelyiség praktikusan berendezhető. A salgó polcok egyszerűen összeszerelhetők és esztétikusak, ezért nemcsak vállalati, de lakossági ügyfelek számára is jó megoldást jelentenek. Lássuk, miért is érdemes salgó polcokat választani!

A salgó polcok rövid története

A salgó polcok története a harmincas évekig nyúlik vissza, amikor is angol mérnökök kifejlesztették azok első prototípusát. A technológia a negyvenes évek végén indult világhódító útjára, és olyannyira könnyen gyárthatónak, megfizethetőnek, tartósnak, illetve praktikusan összerakhatónak bizonyult, hogy hamar a világ összes országában népszerű lett. A nagyteherbírású polcrendszer magyar elnevezése Salgótarjánra, azaz a magyarországi gyártási helyére utal, és így is vált a köznyelv részévé.

A salgó polcok részei

A salgó polcok kialakítása a polcok, a profilok és a sarokelemek precíz kapcsolódása miatt kifejezetten stabil. A polcok különböző igények szerint többféle magasságban felszerelhetők, hiszen a profilon rendkívül sűrűn helyezkednek el a furatok. A salgó polcok alábbi elemeit különböztetjük meg egymástól:

Polc: olyan lemeztálca, amely lapos felületének köszönhetően könnyen tisztán tartható, és az oldalán elhelyezkedő furatokkal többféle magasságban egyszerűen felszerelhető. Mérete lehet metrikus vagy colos. A festetlen salgó polcok anyaga horganyzott, a festetteké nyers acél – ezek többféle színben is elérhetőek.
Csavaros salgó profil (más néven oszlop vagy láb): olyan L alakú oszlop, amely teljes hosszában furatokkal van tűzdelve, így segítve a különféle összeszerelési igényeket. Teherbírása szélességétől és anyagvastagságától is függ (hasonlóan a polcéhoz, ez lehet horganyzott vagy nyers acél).


Sarokelem: rögzítőelem, amelynek segítségével az oszlop és a polc kiváló merevítéssel rögzíthető. Alakja háromszögletű, és három furattal rendelkezik, melyből kettő ovális, egy pedig kerek.
Talp: kivitele lehet szimpla és dupla is. A talpat mindig az oszlop alján kell rögzíteni, illetve lehetőség van a földhöz is csavarozni a masszívabb rögzítés miatt. Amennyiben két salgó profil kerül egymás mellé, úgy dupla talpakkal lehet megoldani a rögzítést.
Csavar és anya: természetesen a stabil rögzítéshez kiváló minőségű, horganyzott csavarok is kellenek, melyek leggyakoribb mérete M8x16mm vagy M8x25mm.


Összeszerelési módok

A salgó polcokat úgynevezett alapmezős elrendezésben, vagy fűzött mezős szereléssel is össze lehet állítani. Az alapmezős szerelés esetén minden egységben négy-négy darab oszlop tartja a polcrendszert, így akár a különböző salgó egységek külön-külön is mozgathatók a későbbiekben. Ha nincs szükség a későbbi elmozdításra, és a tárolt áruk súlya is megengedi, lehetőség van fűzött mezőben is összeszerelni a polcokat, amikor is az első egységhez kapcsolódó további egységek már nem négy, hanem két-két oszloppal vannak megtámasztva.

Posted on Aug 01, 2021.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Küldjön üzenetet!

Az Ön neve *
Email címe *
Tárgy *
Üzenet *